TEHETSÉGPONT – TOVÁBBKÉPZÉS

2018.10.15.

Tehetségnap Herceghalmon

2018. október 15-én Herceghalmon jártunk az ottani általános iskolában. Tehetségnapra hívtak bennünket, mert az iskola – kiválóan akkreditált tehetségpontként – fontosnak tartja a jó elméleti alapokat, az együttműködést, és szakmai munkájuk, műhelyeik bemutatását is.
Balogh László professzor úr és Duró Zsuzsa kiváló elméleti szakemberekhez méltó színvonalas és érdekes előadásokat tartottak, melyek témáját a mindennapi iskolai munkánkban jelentkező kérdések adták.
Délután bepillantást nyerhettünk tetszés szerint szakmai műhelyeik munkájába, ahol nagyon sok új ötletet láttunk, sok érdekes dolgot tanultunk. Köszönjük a tartalmas napot, további jó munkát kívánunk, és reméljük, hogy október 25-én találkozunk nálunk a Workshopon.

Résztvevők voltak és sokat tanultak: Hegedüs Roland, Szabó Tünde, Albert Edit, Lovasné Tóth Anikó

2018.05.06.

Mi már kipróbáltuk! SZUPER!
A napokban megérkeztek iskolánkba a Bee-bot robotok a Gyermekékért Alapítvány támogatásával. Mi felnőttek már ki is próbáltuk rögtön – mert ugye mi is szeretünk játszani!Ti is megtehetitek, hogy robotika-programozást tanultok a jövő tanévtől az iskolai Tehetségpont Logikai- matematikai műhelyében és szakköri foglalkozásokon Malomsoki Anita néni vezetésével.
Izgalmas, érdekes újdonság az iskola és a gyerekek életében ez az egyszerű, programozható játékrobot, amely tökéletes eszköz a programozás alapismereteinek elsajátításához, a kompetenciák komplex fejlesztéséhez egyaránt.
Az alsó tagozatos (sőt már az óvodás) gyermekek számára került kifejlesztésre a Bee-Bot robot, amely játékos formában támogatja a képességfejlesztés és az informatika összekapcsolását – a gyermekek számára motiváló módon. A robotméhecskékkel történő gondolkodásfejlesztés kapcsolódhat más tantárgyakhoz (matematika, informatika, környezet ism., magyar) és tanórákhoz is.
Hajrá mindenki, jövőre találkozunk az iskolában!
Tehetségpont csapata

2018.04.24.

Szakmai kirándulás egy Tehetségnapon
Iskolánk – mint Regisztrált Tehetségpont- maroknyi tanári csapata a csepeliVermes Miklós Általános Iskolában járt az ez évi Tehetségnapon. Tapasztalatgyűjtésre indultunk a Kiválóan Akkreditált Tehetségpontba, ahol kiváló vezetéssel, kalauzolással végignézhettük a 12 iskola csapatainak játékos versengését. Kiváló nevelők, aktív vendéglátó gyerekek és játszani szerető diákok az egész iskolát birtokba véve járták végig az állomásokat, és végezték el sikeresen a feladatokat. Hatalmas inspirációt éreztünk/érzünk, hogy hamarosan (a következő tanévben) mi is megrendezzük hasonló izgalmas, játékos feladatokból álló egész napos Tehetségnapunkat.
Minden jog fenntartva 2019 © Copyright - Százhalombattai 1es Számú Általános Iskola