KORÁBBI HÍREINK

Matek tábor hangulatok

Idén is volt matek tábor. Nem is egyszer. Júniusban a leglelkesebb matekosaink, augusztu svégén pedig a legkiváncsibb leendő elsőseink vállalkoztak egy kis játékra, számolásra, ügyeskedésre. Az alábbi válogatás magáért beszél:

Beszámoló az NTP-KNI-18-0033 program

Az Informatikával a tehetségesekért Alapítvány Százhalombattán 20 általános iskolás tehetségesnek szervezett szakkört a “Játékosan programozunk és fotózunk” c. NTP-KNI-18-0033 pályázat keretében.” – Az NTP-KNI-18-0033 pályázat lehetőséget teremtett számunkra arra, hogy olyan tehetséges gyerekeket válogassunk be, akik valamilyen kiemelkedőt tudnak produkálni egy-egy szakterületen. A gyerekek kiválasztásához tehetségvizsgálati kérdőíveket töltettünk ki azokkal a diákokkal, akikben felfedezni véltük a tehetség csíráját. A megvalósult program részleteiről bővebben itt olvashat. Részletes beszámoló.

Fantasztikus siker!

Iskolánk IV. korcsoportos labdarúgó csapata az Országos Labdarúgó Diákolimpia Egerben megrendezett döntőjében, I. helyezést ért el. A nagyszerű sikert a következő tanulók érték el:

Kovács Norman, Godena Gábor, Tóth Szabolcs, Farkasházi Ádám, Nagy András, Forintos Dávid, Hodula Máté, Valuschek Imre, Süller Zalán.

A siker kovácsai Nyakas Zoltán és Godena Gábor pedagógusok voltak, akik egyben a felkészítő edzőjük is a VUK SE-ben. Köszönöm kollégák az áldozatos munkátokat! Kedves Fiúk! Gratulálok az országos bajnoki cím megnyeréséhez, mellyel tovább öregbítették iskolánk jó hírét! Büszkék vagyunk erre a szép sikerre, mellyel TI is hasonlóképpen tehettek.

Remélem a következő tanévben sem adjátok lejjebb a célt, hiszen a csapat legnagyobb része erre majd lehetőséget kaphat!

Matek tábor

Elkezdődött a 2. MATEKTÁBOR, ahol közel 80 gyerek táborozik az iskolában, és minden nap jobbnál jobb játékokat/feladatokat csinál, és a második nap a strandolás után miután megette a jó kis vacsorát (bográcsban főtt paprikáskrumli), élete LEGJOBB NAPJA KÖVETKEZIK: itt alszik a tornateremben. Matekozunk, sudokuzunk, játszunk, rollerezünk, kézműveskedünk, és minden olyat csinálunk, ami egy táborban szokás.

Évzáró

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánk 2018/2019-és tanévzáró ünnepsége 2019. június 20. 18:00 órakor lesz.

Hegedüs Roland
intézményvezető

Az első ottalvós kirándulás

Nagy izgalommal vártuk az év végi osztálykirándulást. Az alsó tagozatos négy év lezárásaként vonattal Egyházaskozárra utaztunk.

Feledhetetlen 3 napot töltöttünk a Szuppi Ifjúsági Szálláson. Az idő szerencsére jónak bizonyult, így sokat túráztunk, kirándultunk. A programok között volt méhészkedés, honismereti foglalkozás, íjászat, kardozás, éjszakai túra, állatsimogató, csikós bemutató, tábortűz és még X-faktort is tartottunk.

A szomszéd faluba Bikalra is ellátogattunk, ahol a középkori élménybirtokon színházi előadást és lovagi tornát néztünk meg.

4. b osztály

Így úszunk mi 2.0

Az adatok: 7 év, 252 óra, 8810 perc a vízben. Három úszásnem ( gyors, -hát és mellúszás) elsajátítása sok-sok gyakorlással, vízi váltóversennyel és a hónap végi utolsó órákon játékkal (ami lehetett volna több is!). Néha verejtékkel és könnyekkel (is). Így úsz(t)unk mi! – 7.b
Egy rövid kis videó a hetedikesek úszás órájáról:

Országos atlétika diákolimpia

A megyei távolugró döntő megnyerése után Godena Gábor 7.b osztályos tanuló május 27-én Székesfehérváron vett részt az országos diákolimpián. 26-an indultak ezen a versenyen a korosztályában, mindazok, akik megnyerték a megyei diákolimpia versenyeit, illetve azok, akik teljesítették az országos selejtezői szintet, ami 5 méter volt. Ebben a tanévben a Magyar Atlétikai Szövetség lehetőséget biztosított arra, hogy a Szövetségen keresztül az edzők is nevezhették azokat a tanítványaikat, akiket az iskolák nem neveztek. Így állt össze ez a népes mezőny. Gábor (Gabesz) 5 méter fölötti ugrásokkal került be a legjobb 8 közé, ahol az előkelő 6. helyen végzett5,22 centiméteres eredménnyel. Gratulálok a szép eredményéhez!

Szabóné Peretsényi Krisztina
testnevelő

Okoskodó többfordulós tankerületi matematikaverseny

2019. május 21-én lezárult a tankerület iskoláinak meghirdetett matematikaverseny. 250 kisdiák jelentkezett a versenyünkre. Az első két fordulót mindenki a saját iskolájában írta, majd az elért eredmények alapján a legjobbak április 30-án elődöntőn vettek részt. A május 21-én megrendezésre kerülő döntőn 48 kis matematikus mérte össze a tudását. A következő eredmények születtek az iskolánkat képviselő gyerekeinknél:

1. évfolyam 
I. hely: Wawrzyniak Jázmin Anna 1.a és Kiss Huba 1.b
III. hely: Borbás Péter 1.a
2. évfolyam
I. hely: Tar-Horváth Bálint 2.a
III. hely: Szatmári Ádám 2.a
3. évfolyam
I. hely: Kovács Máté 3.b és Tóth Bence 3.b
III. hely: Péjó Gergő 3.b
4. évfolyam
I. hely: Várföldi Hanna 4.b
II. hely: Szelei Vendel 4.a

Gratulálunk minden részt vevő gyereknek és külön dicséret illeti azokat a tanulóinkat, akik dobogós helyen végeztek.

Leendő elsős szülői értekezlet

Tisztelet Szülők!
A leendő első osztályosok szülői értekezletének időpontja:
2019. június 11. 17óra!
helye: 1.a osztálynak első emelet A/3. (6.c terme),
1.b osztálynak földszint A/1. (4.b terme)

Kérjük, hogy hozzák Magukkal:
-„Adatlap a fejlődési szint megítéléséhez az iskola felkészítés elősegítésére” ( 5 éves orvosi státusz, Házi orvostól kell kérni),
– Oltási könyv másolata (Gyermek-egészségügyi könyv),
– Nemzeti egységes kártyarendszer-adatlap ( diákigazolvány igényléséhez) A Kormányablakban lehet megcsináltatni. Az adatlap kiállításához szükséges a gyermek, a gyermek születési anyakönyvi kivonata és a két szülő.

Berta Szilvia – Malomsoki Anita
1.a osztályBakó Balázs
Balla Dorottya
Böjti Frank
Buda Marcell
Csekeő Mariann
Cseke Pál
Csősz Dominik
Dervalics Vivien
Diaz-Zrubecz Rodrigo Levente
Fancsali Zenóbia Tina
Forgács Márk
Geiger Panna
Gergulecz Patrik Márk
Hegedüs Anna
Jócsák Laura Szófia
Kaposvári Bálint
Kosaras Kata
Körmendi Hanna
Liptai Lilien Petra
Nagy Milos
Nagy Tilda
Paulusz Zsombor
Rózsa Anada
Rózsa Magor
Siragakis Blanka Anna
Somlai Patrik
Szabó Nimród
Szöllősi Patrik
Szűcs Botond
Tóth Zoé
Trautmann Emma
Sárköziné Pintér Andrea – Barbalics Katalin – Bakosné Somogyi Judit
1.b osztályBodzai Zoé
Buti Petra
Csikó Melissza Diána
Illés Szolanzs Arabella
Imre József Ramiró
Kiss Eszter Zsófi
Kovács Hunor
Lázár Roland
Lucza Zsombor
Márkus Martin
Menyhárt Zsolt
Mezei Nándor
Mogyorósi Dániel
Nagy Enikő Csepke
Nyári Fruzsina
Oláh Hanna Krisztina
Oraveczki István
Ravasz Luca Zoé
Riebel Szofi Borbála
Sipos Bence
Smid Nadin
Tamás Boglárka
Tereánszky Olívia
Tóth Milán
Varga Marcell
Varga Máté
Versits-Kővári Márkó
Völgyi Léna Mária

Mindenkit szeretettel várunk!

Tisztelettel: Bakosné Somogyi Judit
iv.-h.

Nemzeti Összetartozás Napja

Egy sikeres pályázat eredményeként a 7. b osztály június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján több ezer diáktársával együtt megtekintheti az István, a király című rockoperát a budapesti Arénában.
A pályázat egyik feltétele az volt, hogy egy 60 másodperces kisfilmben mutatkozzunk be. Egy perc nagyon rövid idő, sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen is legyen ez a klip. Végül a humort hívtuk segítségül, így készült el a „mű”. Az előadásról készült fotókat később föltesszük a honlapra, a filmet azonban megtekinthetitek itt.

>> Video

Atlétika diákolimpia

körzeti atlétikai diákolimpián csapataink kiváló eredményeket értek el. Minden korosztályban elindultunk, 4 csapatunk győzött, 2 csapatunk 2. helyezést ért el.
megyei döntőn öt csapattal képviseltük iskolánkat, a III. és IV. korcsoportos lányok a 6. helyen, a többi csapatunk a 10. helyen végzett. Egyéni számokban is szép eredmények születtek: Godena Gábor távolugrásban első lett, ezzel továbbjutott az országos döntőbe, egyéni többpróbában 3. helyezést ért el. Győrfi Ádám kislabdahajításban elért eredményéért állhatott a dobogó második fokára.
Szép eredmények születtek fiú súlylökésben (Hodula Máté, László Ákos), 100 méteren (Sándor Bence), távolugrásban (Debreceni Gábor), leány kislabdahajításban (Trinfa Johanna, Kálmán Boglárka, Bogdán Larina), távolugrásban (Almási Kira, Béki Boglárka, Trinfa Johanna), egyéni összetettben (Korozmán Mercédesz) és 600 méteren (Bukovinszki Gergő).

A Pest megyei Tudásbajnokság eredményei

Tapasztó Hédi: magyar 7.o. nyelvtan 1. helyezés, biológia 7.o. 3. helyezés
Ruff József: biológia 8.o. 1. helyezés
Sziráki Huba: történelem 6.o. 3. helyezés
Tapasztó Zsombor és Németh Gréta: történelem 5. és 7.o. 4. helyezés
Bus Marcell: történelem 5. o. 5. helyezés
Nagy András: biológia 7.o. 9. helyezés
Belényesi Dóra: angol-haladó 7.o. 10. helyezés
Tóth Szabolcs: biológia 7.o. 11. helyezés
Török Dávid: történelem 5.o. 11. helyezés
Indig Fanni: biológia 7.o. 13. helyezés

A szegedi országos döntőbe jutottak: Ruff József és Tapasztó Hédi

Egy felejthetetlen nap

Iskolánkból a 4.a és a 4.b osztály május 6-án az idei tanévben már másodszor járt a Müpa-ban. A Talamba Ütőegyüttes hangszerbemutató koncertjén vettünk részt. Az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét ismerhettük meg az előadáson. Az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes az ütőhangszerek iránti ösztönös kíváncsiságot elégíti ki és táplálja interaktív hangszerbemutatójával, amely minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújt. Az előadás minket is elkápráztatott. A koncert után lehetőségünk nyílt egy rövid közvetlen beszélgetésre a Talamba tagjaival.
A nap második felében ellátogattunk a Bonbonetti Csokoládégyárba is. Sok érdekességet hallottunk a csokoládéról, a készítéséről, illetve saját szemünkkel is meggyőződhettünk a gyárban a munkafolyamatról. Nagy örömünkre kóstolót is kaptunk a gyárban készült finomságokból.

Erkel Színház-Háry János

Május 3-án osztályunk (4.b.) az Operakaland keretében két programon is részt vett. Elsőként a Nemzeti Múzeumban jártunk, ahol Mátyás korába csöppentünk egy színvonalas múzeumi foglalkozás keretében. Jó volt a valóságban is kipróbálni a kor ruháit, tárgyait.
Délután ellátogattunk az Erkel színházba, ahol megnéztük az ének- órán megismert Háry János daljátékot. Ez egy történelmi mese, mely a Habsburg birodalom idejében, a porosz-magyar határon lévő Nagyabonyban, a bécsi udvarban és Milanóban játszódik. A mesélő, a birodalmat szolgáló, a napóleoni háborúban jeleskedő, a nagyot mondó obsitos Háry János, aki csodálatos, humoros, kalandos történeteivel szórakoztatja hallgatóságát. A szereplők nem kisebb személyiségek, mint Mária Lujza osztrák császárlány, Ferenc József császár, és Napóleon, kinek csapatát Háry maga győzi le térdre kényszerítve azt, elsöprő győzelmet aratva felettük. További számos kaland, hihetetlen történet elevenedik meg, csodálatosan szép, látványos és izgalmas képekben, prózában és énekben. Nagyon tetszett az igen színvonalas előadás, hazafelé is énekeltük az előadáson elhangzott dalokat.

Európa bajnok lett Díaz-Zrubecz Adriano

Első helyezést ért el korosztályában Jánosi Sándor tanítványa, Díaz-Zrubecz Adriano Kristóf az április 26-27-én ötödik alkalommal megrendezett Qwan Ki Do Gyermek- és Junior Európa-bajnokságon, Zürichben.
A sporteseményen 17 ország 600 sportolója vett részt. Kiváló szervezés mellett nagy köszönet az itthonról szurkolóknak. Gratulálunk az elért fantasztikus eredményért.

A Föld napja

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Osztályunk (4. b), egy szülői felajánlásnak köszönhetően virágültetéssel tette emlékezetessé ezt a napot. Virágpalántákat ültettünk iskolánk virágágyásába, virágtartóiba. Így szerettünk volna hozzájárulni környezetünk szebbé tételéhez.

Fődíj a költészet napi rajzpályázaton

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy az érdi Csuka Zoltán Gyermekkönyvtár költészet napi rajzpályázatának fődíját iskolánk tanulója: Papadopoulou Dimitra Timia, 8. a osztályos tanuló nyerte el. Végh György: A képzelet varázspálcája című verséhez készített illusztrációt. A fődíjhoz kapcsolódó vándorserleg egy évig iskolánkban vendégeskedik. Az illusztrációkból készült alkotások megtekinthetők a gyermekkönyvtárban. Csodálatosak a rajzok és a festmények, amelyeket a gyermekek készítettek a versekhez!
Vadász Ildikó felkészítő tanár

Minden jog fenntartva 2019 © Copyright - Százhalombattai 1es Számú Általános Iskola