Alapítványi bál 2024

 

Tisztelt Báli Közönségünk!

 

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a szülői visszajelzések alapján az iskola vezetősége úgy döntött, hogy a 2024. január 27-re (szombat) tervezett Alapítványi Bál a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában

ELMARAD

Az előzőekben megváltott jegyeket a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola titkárságán visszaválthatók: hétfő – csütörtök 8:00 – 16.00 óra között,

legkésőbb: 2024. február 29. (csütörtök)

A felajánlott tombolatárgyak visszavételét kérjük, az osztályfőnököknek jelezzék a szülői értekezleten!

Megértésüket köszönjük!

Százhalombatta, 2024. január 18.

                            Tisztelettel:

Lovasné Tóth Anikó                                                           Hegedüs Roland

kuratóriumi elnök                                                                          igazgató

karácsonyi forgatag

Karácsonyi forgatag

 

December 21-én, az utolsó tanítási órán a felső tagozatosok izgatottan gyülekeztek iskolánk nagytornatermében, ahol egy játékos, zenés, táncos karácsonyi forgatagban vehettek részt. Úgy hangolódtunk a szeretet ünnepére, mint egy nagy család, hisz a vicces feladatok során együtt készítettük el az ünnepi menüt, díszítettük fel a karácsonyfát, terítettük meg az asztalt. A mókás sorversenyen az ajándékok is a fa alá kerültek és még az ablakdíszekről is gondoskodtunk. Az ünnepi előkészület végén Roland bácsi meggyújtotta az utolsó adventi gyertyát és mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánt. Az ünneplést közös tánccal zártuk, amelyet természetesen a legkedveltebb karácsonyi dalokra roptunk.

Kirándulás 5.a

Kirándulás 5.a

2023. december 12-én kirándulni voltunk a Szamosi csokoládé múzeumba Budapesten. Előadást hallgatunk, filmet néztünk és csokoládét készítettünk. Nagyon tetszett a gyerekeknek. Mindenki kedves volt és minden honnan a karácsonyi hangulat áradt.
A múzeum látogatás után átsétáltunk a szabaduló szobákba játszani. Három szobába játszottak a gyerekek. 2 hasonló tematikájú és egy teljesen más témájú szobát választottak a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat.

 

Teadélután

Teadélután

 

Iskolánkban hagyomány, hogy a leendő első osztályosokat Mikulás környékén meghívjuk egy kis ismerkedésre a szüleikkel együtt. Idén a 4.a osztályosok adtak elő egy színdarabot, a Mikulás ellopott ajándékzsákja címűt, hogy szórakoztassák őket. Ezután többféle tevékenységben vehettek részt, ahol már a kézügyességükre is szükség volt. Közben fogyott a tea és a sütemény, a szülők és nagycsoportosok megismerhették a programot segítő pedagógusokat, volt alkalom a beszélgetésre is. Reméljük szeptemberben sok kisgyerekkel találkozunk majd újra.

Így indult a december

Így indult a december

 

December első hetében zajlottak iskolánkban a Sulinapok, mely sok programmal színesítette a tanulást. Az alsósok kipróbálhatták magukat az akadálypályán. Az egészségnap keretén belül projektnapokat tartottunk, ahol igyekeztünk becsempészni a tanórákba a témát. Volt, akik gyümölcssalátát, volt, akik zabkását készítettek, mások ritka gyümölcsöket-zöldségeket kóstolgattak ezen a napon. A szerdai Mikulásvárás után a népszerű bolhapiacon adták-vették a gyerekek a kincseiket. A hetet egy új programmal zártuk. Jótékonysági adventi vásárt és futást rendeztünk, ahol a szülők és gyerekek együtt támogathatták az iskolát adományaikkal. A színvonalas karácsonyi portékák válogatása közben süteményekből, teából és alkoholmentes forralt borból kóstolgathattunk.  A jóleső mozgás után mindenki a tombolasorsolást várta. A pénteki rendezvény résztvevői és szervezői is elégedetten hagyták el az iskolát. Jövőre újabb programokkal készülünk!

Településünk története – másképpen

Településünk története – másképpen

Egy település történetét kétféle ember tudja vagy hitelesen, vagy szakszerűen elmesélni: egy lokálpatrióta és egy múzeumpedagógus. Jobbágyné Erzsi személyében mindkettőre rátaláltunk. A tényeket a személyes élményekkel vegyítve haladt velünk végig a Matrica Múzeum helytörténeti kiállításán.

Itt tudhatták meg sokan 8. évfolyamosaink közül, hogy településünk 4000 éve lakott, hogy írásos emlékek már a 14. század elején keletkeztek az itt élőkről, illetve hogy a két nagy üzem hogyan változtatta meg az itt élők életét. De azt is megtudtuk, hogy ki is Csoszogi, hogy mi a benider kendő, hogy a város kabalája, Gyapi születését egy 10000 éves mammutcsont ihlette, és hogy a középkori Báté falu maradványai melyik városrész alatt nyugszanak még most is, háborítatlanul.

Köszönjük a lehetőséget a Matrica Múzeum szakembereinek: Jobbágyné Erzsi múzeumpedagógusnak és Tóth Zsuzsannának, aki megszervezte számunkra a látogatást.

Miákits Gabriella