Szülői tájékoztató levél tanévkezdéssel kapcsolatosan

Szülői tájékoztató!

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020/2021. tanévet a hagyományos nevelés-oktatás munkarend szerint kezdjük meg szeptember 1-én.

Az iskolában a járványügyi helyzetre való tekintettel, azonban jelentős változások kerülnek bevezetésre. Természetesen a VIII/5305-1/2020/KOHAT-ban foglalt, és a közneveléséért felelős helyettes államtitkár által közzétett intézkedési tervben leírtaknak intézményünk a lehetőségeinek maximális kihasználásának figyelembevételével kíván megfelelni.

Az új intézkedések a legmesszebb menőkig szolgálják és érintik az iskolai oktatás minden érintettjének (tanulók, pedagógusok, oktatást segítő alkalmazottak, szülők, stb.) egészség megőrzésén túl, a mindennapi teendőket.

A rendelet alapján az érintettek számára, a következő szabályok kerülnek kötelező jelleggel bevezetésre:

 

Általános szabályok

  • Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Ez vonatkozik a házi karantén elrendelésének esetére is.

  • Amennyiben egy gyermeknél, fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítésre kerül, egyúttal értesítjük az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. A szülő/gondviselő értesítéséről is gondoskodunk, akinek a figyelmét felhívjuk arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.

  • A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézmények el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.

  • Az iskolai szűrővizsgálatok és az iskola-egészségügyi ellátások a tanév folyamán megtörténnek, melynek során az egyéb egészségügyi ellátásra vonatkozó szabályok betartásra kerülnek. Ennek megfelelően, amennyiben az egészségügyi ellátás korlátozásának elrendelésére nem kerül sor, a szűrővizsgálatokat, és egyéb feladatokat maradéktalanul el kell végezni.

  • Iskolánk csak hiteles forrásokból tájékozódik, és erre kérjük a szülőket és az iskola közösségéhez tartozókat is. Az oktatással kapcsolatos híreket a kormany.hu és a www.oktatas.hu felületein kell követni.

 

Iskolánkra vonatkozó egyedi szabályok

  • Tanulóink, és minden egyes személy kézfertőtlenítés után léphet be az iskola épületébe, melyet a szélfogóban elhelyezett fertőtlenítő adagoló segítségével tehet meg.

  • A gyerekek számára minden kézmosóhelyen kötelező a folyékony szappan használatával végzett kézmosás, melyet a csapok felé kihelyezett, helyes kézmosást segítő ábrasorral is segítünk.

  • Az 1-4. osztályokban minden teremben egyéni használatra saját papírzsebkendő, kézfertőtlenítő áll rendelkezésre. A pedagógusok ellenőrzik és segítik a helyes alkalmazást.

  • Az 5-8. évfolyamos tanulók az általuk használt termek folyosóin felszerelt adagolóból önállóan tudják a kezüket fertőtleníteni.

  • Az 5-8, évfolyamos tanulóknak a közösen használtterületeken (folyosók, vizes blokkok /WC, mosdó/, aula) szájmaszk használata kötelező. Kérem, hogy a szükséges eszközt szíveskedjenek beszerezni és gondoskodjanak arról, hogy a gyerek hozza magával az iskolába!

  • Az iskola a reggeli ügyeletet 6:30-tól továbbra is biztosítja.

Az iskolába érkezés lehetőség szerint 7:40 és 7:50 között történjen. A gyerekeknek az iskola főbejáratán kell az intézménybe érkezniük.

       Nagyobb létszám esetén, illetve 7:15-től az udvaron van a gyülekező, ahonnan az 1-4.                                                                   osztályosok vonulnak először a saját termükbe. A felső-tagozatos tanulók 7:40-kor mehetnek be az első órára a termeikbe.

  • A tanítás végén a tanulók a lehető leghamarabb hagyják el az iskola területét.

  • A gyerekek hozzanak magukkal innivalót, mert az ivókutak nem használhatók!

  • A mobiltelefonok használata továbbra sem engedélyezett! Az iskolába való belépéskor azokat már az iskolatáskába kell kikapcsolt (nem lehalkított, nem repülőmódra állított) állapotban tartani! Tilos a telefonokat a különböző ruhaneműk zsebeiben tartani!

 

Kérek minden szülőt, hogy a támogassa az új szabályok bevezetését, mindannyiunk egészségének megőrzéséért.

Működjünk továbbra is együtt, követeljük meg a szabályok betartatását! A gyerekekkel beszéljenek a higiéniai szabályok fontosságáról (tanítsák meg a köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor a használt zsebkendő kukába dobása, alapos kézmosás, kézfertőtlenítés, stb.) azok betartásának jelentőségéről!

  • Az ünnepélyes tanévnyitó jó idő esetén az iskola udvarán kerül megrendezésre:

  • 8:00 órakor az 1-4. osztályos tanlóinknak, amelyen csak az első osztályos gyerekek szülei (2 fő) vehetnek részt.

  • 9:00 órakor az 5-8. osztályos tanulók részére, szülői részvétel nem engedélyezett.

  • Az ünnepélyes tanévnyitó esős időjárás esetén a tornateremben kerül megrendezésre, melyen csak az 1 osztályos gyerekek és szüleik, valamint a 8. évfolyam tanulói vesznek részt

  • Az első tanítási napon (szeptember 1-jén) az első négy órát tartjuk meg.

  • A szülői értekezletre gyerekenként 1 szülőt várunk, az iskolába való belépéskor kézfertőtlenítés szükséges, valamint a maszk viselése is kötelező.

Bízom az iskolánkra jellemző együttműködő összefogással (szülő-pedagógus-gyerek) sikerül eredményesen és egészségesen nem csak megkezdeni, hanem végig vinni a 2020-2021. tanévet!

Köszönöm eddigi bizalmukat, segítő, támogató együttműködésüket!

 

Százhalombatta, 2020. augusztus 25.

Hegedüs Roland

intézményvezető