Tanévnyitó 2022/2023

Jó napot kívánok!

Sok szeretettel köszöntöm megjelent tanítványainkat, tisztelettel és szeretettel
üdvözlöm jelenlévő kollégáimat, az iskola valamennyi dolgozóját, a szülőket,
hozzátartozókat, minden kedves vendéget a Százhalombattai 1. Számú Általános
Iskola 2022/2023-as tanévnyitóján!

Elmúlt a nyár, a felhőtlen szórakozás ideje, eltelt egy év és élményekben,
ismeretekben gazdagabbak lettünk. Ismét szól a csengő, ami komoly munkára hív.
Arra a munkára, amely minden diák szent kötelessége – a tanulás.

Egy régi kínai mondás szerint: „Minden út, a leghosszabb is az első lépés
megtételével kezdődik, de mindegyiket meg kell tenni ahhoz, hogy célhoz is
érjünk”. Minden tanévben, az első ilyen lépés a tanévnyitó. Az utána következő sok-
sok lépés megtételéhez pedagógus kollégáimmal közös munkára hívlak benneteket
kedves „egyesiskolás tanulóink”. Itt és most a közös munka fontosságára hívom fel a figyelmeteket. Melyből hangsúlyozni szeretném a közös munkát.

Mert közös a cél, amiért mi tanárok és diákok ide járunk az iskolába. Ti szeretnétek bővíteni látókörötöket, megismerni új, eddig ismeretlen, de érdekes dolgokat, vagyis meg akartok tanulni valamit. Legalábbis bízom benne, hogy ez mindenkinél így van, még akkor is, ha ezt néha a baráti beszélgetésekben erősen titkolja. Nekünk, tanáraitoknak pedig az a feladatunk, hogy ebben segítsünk nektek. A közös célt, csak együtt közös erőfeszítéssel rendszeres, alázatos, kitartó munkával fogjuk tudni elérni, leszünk sikeresek. Mi, pedagógusok felkészültünk, készenállunk a közös munkára. Várunk benneteket is.

Kedves Nyolcadikosok!

Ti lettetek iskolánk „öregdiákjai”. Legnagyobb feladatotok a továbbtanulás megszervezése. Fel kell készülni a felvételire, ki kell választani azt az iskolát, ahol tovább tanultok. Úgy kell szervezni az életeteket ebben a tanévben, hogy sikerrel járjatok majd a jövőben. Magatartásotokkal, szorgalmatokkal, mint az iskola legöregebb diákjai, mutassatok jó példát az alsóbb évfolyamos társaitoknak! Kívánom, hogy mind ezek figyelembevételével egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat, de vegyetek részt az iskolai életben is, hogy igazán gyümölcsöző, élményekben gazdag legyen utolsó évetek itt a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában.

Kedves Első Osztályosok!

Miközben idejáró diákjaink (s persze az egész iskolai közösség) számára próbáltam néhány fontos dolgot kiemelni, természetesen megkülönböztetett szeretettel köszöntelek titeket, a legkisebbeket!
Valamennyiünk életében különleges szeptember első napja, de talán a legnagyobb esemény azoknak a családoknak az életében, akiknek a gyermeke először lépi át az iskola küszöbét.
Ilyenkor nekünk, szülőknek is nagyobbat dobban a szívünk, amikor puszit adva és szemünkkel simogatva először engedjük iskolába féltett kincseinket, gyermekeinket, akiket a mai napon hivatalosan is a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola diákjaivá fogadunk, hogy holnaptól már a ma kapott tankönyvekkel teli táskával várja őket az osztályterem, szólítsák a tanító nénik, tanító bácsi és üdvözölje majd iskolánk egyedi dallamcsengője is.
Ezzel egy új világ nyitja meg a kapuit előttetek, amely ugyan kevésbé lesz játékos és felhőtlen, de a világ újabb – eddig nem ismert – szépségeinek megismerését, eddig még nem tudott dolgok megtanulásának lehetőségét tartogatja számotokra, s ezáltal – ha ti is úgy akarjátok – éppoly kalandokkal teli, csodálatos, izgalmas és emberi értékekben gazdag lehet, mint az óvodás évek.

Kedves Szülök!

Kérem továbbra is segítség az iskola pedagógusai és gyermekük közös munkáját.
Támogassanak továbbra is bennünket a közös cél elérésében, melyet csak Önökkel
közösen az Önök egyetértésével valósíthatunk meg.
Kérem, bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy a ránk bízott féltett kincseik – a gyermekeik – az általános iskola befejezésével, ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Bízzanak az iskola tanáraiban, hiszen nagytöbbségünk több éves tapasztalattal rendelkező pedagógus. Kérem Önöket, fogadják el és próbálják betartani kollégáim szakmai tanácsait, közös célunk, gyermekeik boldogulása érdekében! Mi továbbra is nyitottak, együttműködők és felkészült pedagógusok vagyunk, de biztosan nem tévedhetetlenek, mint ahogy senki nem az! Éppen ezért kérem Önöket, osszák meg velünk véleményüket, tapasztalataikat az iskoláról! Beszéljük meg a problémákat, és tegyünk közösen a megoldásért! Az intézmény valamennyi pedagógusához bizalommal fordulhatnak kérdéseikkel, javaslataikkal! Látogassák a szülői értekezleteket, fogadóórákat, hogy együtt kereshessük a megoldást a gyermekeink fejlődése érdekében. Bízom benne, hogy a szülők és az iskola együttműködésének eredményeképpen a gyerekek saját képességeihez mért jó tanulmányi eredmények születnek majd

Kedves Kollégák!

Ebben a reményeink szerinti sikereket hozó tanévben benneteket is közös munkára
hívlak, és nem csak a tanítványaitokkal, ha nem próbáljunk mindannyian a következő
módon gondolkodni:
Én egy csapat tagja vagyok, egy Ember.
Tele vágyakkal, célokkal, hibákkal, és néha kudarcokkal.
A mérlegre minden felkerül, de csak az számít, miből van több.
A mérlegnek mindig két serpenyője van.
Egyik a siker, másik a legközelebb.
És ha a mérleg nyelve a siker felé mutat, történjen bár mi, mosolygok!
Valamennyi tanítványunknak, kollégáimnak sikerekben gazdag, eredményes
tanévet kívánok!

Ezzel a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola 2022/2023-as tanévét
megnyitom.

Kedves Első Osztályosok!

Ismét hozzátok szólok.
Az iskola hagyományaihoz híven, most esküt tesztek majd, és megkapjátok az iskola
logójával ellátott egyensapkát. Ezzel Ti is a Százhalombattai 1. Számú Általános
Iskola nagy közösségének tagjai lesztek.
Kérem, az eskütételhez álljatok fel!