Szülői tájékoztató

Szülői tájékoztató!

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2021/2022. tanévet jelenléti oktatással, a hagyományos munkarend szerint kezdjük meg szeptember 1-én.

Az előző tanévben az iskolában, a járványügyi helyzetre való tekintettel bevezetett szabályok, visszavonásra kerültek. Így az iskolai Házirend szerint kezdjük meg a tanévet.

Emlékeztetőül néhány „visszaállított”, átdolgozott szabály, amely minden tanulóra vonatkozik

  • az iskolába érkezés időpontja tanítási napokon 7:15 – 7:45
  • a reggeli ügyelet 6:30-tól továbbra is biztosított
  • az iskolába érkezés helyszíne az intézmény főbejárata, a kézfertőtlenítést biztosítjuk
  • gyülekezés az udvaron, ill aulában
  • osztálytermekbe történő bevonulás 7:30-tól
  • szájmaszk használata nem kötelező
  • a mobiltelefonok használata továbbra sem engedélyezett! Az iskolába való belépéskor azokat már az iskolatáskába kell kikapcsolt (nem lehalkított, nem repülőmódra állított) állapotban tartani! Tilos a telefonokat a különböző ruhaneműk zsebeiben tartani!
  • az iskola csengetési rendje nem változott, becsengetés minden óra egészkor, kicsengetés óra 45-kor kivéve az 5-7. óráig.
  • a folyosón található ivókutak ismét használhatók lesznek

 

Az ünnepélyes tanévnyitó időpontja: 2021. szeptember 1. 8:00

  • jó idő esetén az iskola udvarán kerül megrendezésre minden tanuló és érdeklődő szülő számára (a szülők az iskola udvarán gyülekezhetnek és a hátsó kapun érkezhetnek az iskolába – az első évfolyamos apukák, anyukák kivételével, akiket gyerekükkel együtt a főbejáratnál várják a tanítónénik
  • Az ünnepélyes tanévnyitó esős időjárás esetén a tornateremben kerül megrendezésre, melyen csak az iskola tanulói és az 1 osztályos gyerekek szüleik, vehetnek részt

Az első tanítási napon (szeptember 1-jén) az első négy órát tartjuk meg.

 

Az első osztályos gyerekeket a szülők az első héten még bekísérhetik az osztályterembe, de a második héten már csak az 1-3. napon (hétfő-szerdáig) az auulába jöhetnek. Utána  kérjük az iskola kapujában búcsúzannak el gyereküktől.

 

Ebben a tanévben ismét 3 fogadóórát biztosítunk a szülök számára a pedagógusokkal történő, gyermeküket érintő kérdések megvitatására, de előzetes időpontegyeztetés alapján bármely tanítási napon szívesen látjuk Önöket.

Szeptember 1-2. hetében az osztályfőnökök jelenléti szülői értekezletet tartanak, ahol a tanévet érintő minden jelentős eseményről részletes tájékoztatást adnak, és a még felmerülő kérdéseikre választkaphatnak.

 

Bízom az iskolánkra jellemző együttműködő összefogással (szülő-pedagógus-gyerek) sikerül eredményesen és egészségesen nem csak megkezdeni, hanem végig vinni a 2021-2022. tanévet!

Köszönöm eddigi bizalmukat, segítő, támogató együttműködésüket!

 

 

 

Százhalombatta, 2021. augusztus 27.

 

Hegedüs Roland

intézményvezető

Igazgatói levél