Táncszínházi előadás a MÜPA-ban

Táncszínházi előadás a MÜPA-ban

 

 

Lázár Ervin varázslatok sorát felvonultató meséjét, A legkisebb boszorkányt,

6 alsó tagozatos osztály nézte meg. Iskolánk a MÜPA partneriskola program tagja, így adódott lehetőség ennek az előadásnak a megtekintésére.

 

A sokat olvasott mesekönyvből a táncszínpadra repült a klasszikussá nemesedett történet a Budapest Táncszínház művészeinek közreműködésével.

A nagy mesemondó, Lázár Ervin írásához nyúlt a Harangozó-díjas koreográfus, Földi Béla, aki számára mindig is fontos volt, hogy a szórakoztató és mozgalmas cselekményes balett műfajának „olvasására” a gyerekeket is megtanítsa.

Csupa kaland és izgalom volt az előadás.

A legkisebb boszorkány történetében legkedvesebb meséink számos eleme volt fellelhető: a szerelmes fiataloktól a boldogságukra féltékeny gonoszig, a hőst akadályozó ellenfelektől a hosszú utat szegélyező próbatételekig.

A legizgalmasabb szereplő a címbeli Amarilla volt, aki vörös, szeplős, kistermetű, ráadásul egyáltalán nem olyan kegyetlen, amilyennek boszorkány családtagjai szerint lennie kellene.

 

Molnár Zsuzsa színes látványvilága, az Esszencia Produkció népzenéből, klasszikus zenéből és jazzből táplálkozó muzsikája, meg persze a Budapest Táncszínház művészei felejthetetlen élményt nyújtottak tanulóinknak.

 

A program képei: