Csodaváró, csodát látó adventi kirándulásaink

Csodaváró, csodát látó adventi kirándulásaink

 

Advent a várakozás időszaka, a szó jelentése eljövetel. Mi is nagyon vártuk, hogy adventbe lépve minden héten egy-egy napon kirándulni induljunk.

Először a hazánk fővárosában található, a világon a harmadik legnagyobb parlamenti épületet, Országházunkat látogattuk meg. A neogótikus épület majd’ százméteres magasságú kupolacsarnokában megcsodálhattuk a koronázási jelképek többségét: a Szent Koronát, országalmát, jogart és koronázási kardot.

A tél beköszöntével egyidőben fehér tájakon át vonatoztunk egyenesen Hólandiába, ahol jégkristályokba zárt, fagyott birodalmat olvasztottunk ki, ismert karácsonyi dallamokat hallgatva, gyönyörű téli meseerdőben, artisták által eltáncolt történetet csodálva a Millenáris Üvegcsarnokában, a Müpa Kristály előadásán.

Advent harmadik hetébe lépve következő állomásunk a Pesti Magyar Színház, ahol az idei tanévben egyik közös olvasmányunk, Fekete István: Tüskevár c. regénye alapján készült zenés színdarabot tekintjük majd meg, s a színházlátogatás után megcsodáljuk fővárosunk adventi vásárát. Tanítónk titkos reménye, hogy kedvet kapunk a Kis-Balaton varázslatos jégbe zárt birodalmát is megismerni a könyv Téli berek c. folytatásában.

A csodavárásnak, csodalátásnak nem lesz vége a téli szünet beköszöntével, csupán az iskolai kirándulások helyett otthonunkban keressük majd azokat, családunk körében, karácsony eljövetelére várva.

4.b