8. b osztálykirándulás Bakonybél

8. b osztálykirándulás Bakonybél

Idén már másodjára halasztották el Határtalanul pályázaton nyert erdélyi kirándulásunkat. Az osztályban felmerült az a gondolat, hogy menjünk el valahová akkor legalább belföldön. Ez így is lett.

Zsuzsa néni és a szülők azt találták ki, hogy a régi tervünket valósítsuk meg: így esett a választás Bakonybélre, s egy háromnapos kirándulásra. A buszunk Százhalombattáról indult a régi posta alól, és első úti célunk Veszprém volt, a “ királynék városa” . Itt megtekintettük a város érdekességeit, majd gyalog elindultunk a Veszprémi Állatkertbe. Itt nagyon sok időt töltöttünk el, mert rengeteg állat látható ebben az az állatkertben. Busszal indultunk tovább szállásunkra, egy szép kis erdészházba, ahol megkaptuk első vacsoránkat. Éjjel egy nagyon izgalmas túrán vettünk részt. Másnap a Pannon Csillagdába mentünk el kisvonattal, amely mindenki számára nagyon izgalmas volt. Rengeteg új ismeretet szereztünk a csillagvizsgálóban. Visszafelé 9 km-t gyalogoltunk az erdőn keresztül, és sok gyönyörű növényt láttunk. Este a tábortűz mellett nagyon sokat beszélgetett az osztály, és még jobban megismertük egymást. 4 óriási számháborút is beiktattunk a programba.

Szerintem mindenki számára nagyon érdekes volt ez a tanulmányi kirándulás. Milyen jó lenne, ha tavasszal újra elmehetnénk közösen valahova!