Suli Napok az 1. Számú Általános Iskolában

Suli Napok az 1. Számú Általános Iskolában

Végre! Ebben a tanévben, két év kihagyás után, újra megrendezésre került a Sulinapok programsorozat, melyen egy héten át vehettek részt a gyerekek különböző tevékenységekben.
Alsósok és felsősök egyaránt nagy izgalommal várták ezt a hetet. Érthető is, hiszen pár éve a járvány miatt nem tudtunk közös programokat szervezni. Indításként hétfőn, egy nagy sikerű, az egész iskolát egyszerre megmozgató „Nagyvetélkedőre” került sor, ahol iskolánk tanulói két csapattá szerveződve különböző feladatokban küzdhettek egymással a végső győzelemért. A vetélkedő nagyon jó hangulatban telt, lelkes versenydrukk, vidám gyerek zsivaj és önfeledt kacagás töltötte meg a nagy tornatermet, ahol szükség volt az ügyességre, gyorsaságra, énekhangra, tánctudásra, de leginkább a lelkesedésre. A boldogságuk akkor tetőzött igazán, amikor a vetélkedő értékelését követően az intézményvezető a gyerekek számára egy óriási (500 darabból összeállított) muffin tortát hozatott a terembe.
A hét további napjain sem volt hiány az érdekes programokból, melyek külön szerveződtek a „kicsiknek” és a „nagyoknak”.
Az alsó-tagozatos gyerekek:
Az egészség témában iskolánk védőnénijével beszélgettek a fogápolásról és a táplálkozásról. Mostak fogat, készítettek zöldségturmixot. A fenntarthatóság keretén belül egy mozgalmas délutánon keresztül készíthettek újrahasznosítható anyagokból játékot, dísztárgyat, illetve ültethettek fűszer- és virágmagokat is. Sok-sok gondolkodtató és mozgásos játékot is kínáltunk ezen a délutánon.-A méheké és a mézé volt a főszerep egy másik alkalommal. Kóstoltunk akác-, hárs-, facélia-, repce-, napraforgó- és mézharmat mézet is.
A felsős gyerekek:
Kedden az egészségnap keretében nemcsak tesztelhették és bővíthették tudásukat, de kézügyességüket és kreativitásukat is próbára tehették az ínycsiklandozó gyümölcsök és zöldségek között. Szerdán közkedvelt sportos tevékenységeket szerveztünk.
A hét utolsó két napja ismét közös programokkal zárult.
Az elmaradhatatlan bolha piac az idén is sikert aratott. Fergeteges hangulatú forgatagával fokozta tovább a hét izgalmait, hiszen Értékes kincsek cseréltek gazdát.
Pénteken méltón búcsúztunk a héttől. A Barátság Kulturális Központban iskolánk 55. születésnapja alkalmából készült, tanulóink által előadott színvonalas ünnepi színdarabot tekintettünk meg. A hatalmas siker, a megérdemelt vastaps is mind azt erősítette meg bennünk, hogy szükség van közösségépítő közös tevékenységekre. Vajon jól sikerült ez a hét? Azt hisszük, igen. Honnan tudjuk? Onnan, hogy a gyerekek alig várják a következő Sulinapokat, amikor még inkább büszkék lehetünk arra, hogy az 1. Számú Általános Iskola nagy családjához tartozunk.

programfelelős pedagógusok